Faceţi cunoştiinţă cu Zokni

  • Post Author:
  • Post last modified:May 27, 2020

Despre Zokni,

Tot mai multă lume dezvoltă în ultima vreme comportamente compulsive dintre cele mai diverse. Cumpărăm produse de care nu avem neapărat nevoie, ne uităm la seriale până la epuizare, suntem dependenți de social media sau de jocuri (aici recunosc că mă joc destul de mult FIFA:). În compensație, sau pentru a ne păstra echilibrul apelăm la diverse remedii. Căutăm acea stare de bine pe care unii o numesc mindfulness. Respirație controlată, concentrare, meditație. Eu folosesc pentru echilibru altă metodă. Ea se numește Zokni.

Fie că sunt la Tiny House sau pe un traseu în pădure, Zokni mă însoțește de fiecare dată. Animalele sunt în general factor de echilibru pentru oameni. Toți cei care au câini pot confirma dragostea necondiționată pe care o primesc de la prietenii lor patrupezi. Dar să revenim la Zokni și motivele pentru care ea este cel mai scurt pas către mindfulness.

– Este loială până la exasperare – Vizsla, pentru ca asta este rasa ei, are o relație extrem de strânsă cu omul și are nevoie de compania lui tot timpul.

– Are o atitudine pozitivă contagioasă – nu contează că am avut o zi proastă, Zokni mă face să zâmbesc imediat cu figurile ei.

– Îi place să se cuibarească lângă mine – că tot vorbeam mai sus de respirație controlată, concentrare sau meditație. Cu Zokni obțin același lucru mult mai ușor.

– Indiferent de vremea de afară mă obligă să fiu activ și să ieșim în natură.

– Se bucură de orice semn de atenție sau afecțiune și astfel mă face să privesc lucrurile mai simplu.

– Vine cu noi la birou în fiecare zi și este colegul nostru favorit. 

Ea este Zokni și pentru noi este elementul de echilibru. Dacă încă nu aveți un câine, luați-vă. O să vă facă viața frumoasă

Ricky Gervais says that he chooses dogs over gods. Eu am ales la fel.