Drumeţie: Poteca tematică “Misterele pădurii”

previous arrow
next arrow
Slider

Descrierea experienţei:

 

Poteca tematică “Misterele pădurii”  amenajată de Asociaţia Natura Transilvaniei, împreună cu Asociația Ecouri Verzi vă invită la observarea faunei, florei și păsărilor.  Poteca conține 6 panouri educativ-formative care descriu ecosistemul pădurii şi care se adresează copiilor, dar și adulților. Din acest motiv recomandăm familiilor acest traseu. 

Dacă pornești de la Casa pe roți intrarea pe traseu se face din zona Observatorului Astronomic, iar traseul se termină în strada Cerbului din satul Făget. Tot traseul este marcat. Tot ce trebuie să faci este să urmezi broscuța. Poteca este 100% în pădure iar diferențele de nivel sunt mici și pot fi parcurse ușor de către toata lumea, atât de  copii cat si de către cei cu o condiție fizică mai slabă. 

Cele 6 panouri informative sunt amplasate din loc în loc și oferă informații pentru cei mici și mari despre vietuitoarele și plantele ce trăiesc în pădure. 

Poteca a fost amenajată în cadrul proiectului Omul, prieten al naturii, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul Programului Spații Verzi.

Misterele pădurii este un traseu ideal pentru începători sau pentru cei care vor să se împrietenească cu pădurea

Echipament Necesar

Echipament necesar:  haine în funcţie de anotimp și bocanci de drumeție

Autor: Csata Tünde

Detalii technice

Dificultatea: ușor

Distanţa: 2,7km

Durata aproximativă: 2 ore

Diferenta de nivel pozitivă:

Diferenta de nivel negativă: