Circuitul de MTB Micești

previous arrow
next arrow
Slider

Circuitul Casele Micesti – Sat Micesti – Lacul Micesti este unul dintre preferatele mele pentru că ai parte de trasee prin pădure apoi pe culmile dealurilor unde vei avea parte de peisaje frumoase și o parte pe o șosea foarte puțin circulată spre satul Micesti.
Traseul nostru începe de la Tiny Transylvania și urmează poteca spre Adrenalin Park. De acolo, pentru aproximativ 5 km pedalăm doar prin pădure cu o mică diferență de nivel. Capătul pădurii ajungem într-un punct de belvedere unde putem admira lacurile de la Mărtinești. De aici urmăm creasta dealului și ne bucurăm de peisaje deosebit de frumoase. În dreapta putem admira Cheile Turzii și, în zilele senine putem vedea crește din munții Apuseni. Traseul continuă cu un drum asfaltat puțin circulat care ne duce până în satul Micești de unde, urcăm din nou spre pădure și spre Lacul Micești. Aici putem face o noua pauza de hidratare și de masă. Din acest punct traseul reintră în pădure.
Vom avea de recuperat diferența de nivel și vom urca spre Casele Micești unde circuitul nostru se încheie la Tiny Transylvania. 

Echipament Necesar

Haine cu elemente reflectorizante (sau vestă  reflectorizantă dacă hainele nu au astfel de elemente, obligatorii doar pe timp de vizibilitate redusă), cască de protecţie, ochelari de soare, mănuși cu protecţie pe palma, haine în funcţie de anotimp.

 

Autor: Pop Mihai Andrei

Detalii technice

Dificultatea: medie

Distanţa: 28km

Durata aproximativă: 1h, 57m

Diferenta de nivel pozitivă: ⇡344 m

Diferenta de nivel negativă: ⇣340 m